De kostprijs voor spouwmuurisolatie: bepalende factoren
De kostprijs voor spouwmuurisolatie is relatief eenvoudig in te schatten. Meerdere factoren spelen een rol in de prijs:
- De te isoleren oppervlakte
- De breedte van de spouw
- De staat en ligging van uw woning of gebouw
- De staat van de gevels
- De staat van de spouw
- De aanwezigheid van eventuele vocht- of koudeplekken
- De reeds aanwezige ventilatie
- De eventueel aanwezige andere types isolatie
Spouwmuurisolatie: voorafgaande analyse
Uw isolatiespecialist zal tijdens zijn analyse rekening houden met bovenstaande factoren. Hij analyseert uw muren, meet de oppervlakken en berekent dan ter plekke de kostprijs voor spouwmuurisolatie.
Een dergelijke analyse gebeurt bij voorkeur op locatie en is volledig vrijblijvend. U kunt zelf de procedure versnellen door alvast het aantal vierkante meters door te geven die geïsoleerd moeten worden. Voor een gewoon huis varieert dit gemiddeld tussen de 60 m² en de 150 m².
In functie van deze factoren zal de isolatiespecialist in isolatie u een schatting kunnen geven van hoeveel u jaarlijks kunt besparen op energie.
Spouwmuur isoleren, de financiële voordelen
Goed nieuws, de investering van spouwmuurisolatie is in de meeste gevallen op 2 à 5 jaar terugverdiend. Dankzij de uitstekende eigenschappen van het isolerende materiaal (glaswolvlokken) voelt u snel het verschil op uw energiefactuur.
Let er wel op dat u na de isolatiewerken uw verwarmingsgedrag wijzigt. Dankzij de isolatie van de spouwmuur kunt u uw verwarming immers lager zetten en toch een constante binnentemperatuur behouden. Ontdek hier alle voordelen van spouwmuurisolatie.