Hoeveel kost het isoleren van een gevel in 2024?
U denkt eraan om uw buitengevel te laten isoleren? Dan zal de kostprijs waarschijnlijk een grote rol spelen. Het blijft tenslotte een flinke investering.
Maar hoeveel kost het na-isoleren nu juist?
Om op die vraag te antwoorden, hebben we op deze pagina de belangrijkste informatie verzameld. We geven een richtprijs en vertellen meer over de verschillende factoren die de prijs van gevelisolatie bepalen.
Richtprijs per m² voor gevelisolatie
Afhankelijk van de afwerking gelden volgende richtprijzen:
- Isolatie met crepi: 113 tot 175 per m²
- Isolatie met crepi in betonlook: 250 tot 275 per m²
- Isolatie met steenstrips: 230 tot 295 per m²
Deze richtprijzen zijn gebaseerd op een doorsnee halfopen bebouwing met een geveloppervlakte van 100 m² (excl. dorpels, dakranden…). Voor projecten van minder dan 100 m² geldt een meerprijs van 15 euro/m².
Factoren die de gevelisolatie prijs bepalen
Onderstaande factoren bepalen in grote mate hoeveel uw gevelisolatie kost:
#1: de oppervlakte
De oppervlakte is een eerste element dat meespeelt in de prijsberekening. Door enkele vaste kosten ligt de kostprijs per vierkante meter bij een kleine rijwoning vaak hoger dan een vrijstaand huis. Langs de andere kant vraagt het isoleren van een grote oppervlakte meer tijd, waardoor de totale kost ook hoger ligt.
#2: het materiaal
Verder is er nog de materiaalkost. Wilt u een gevelafwerking in siliconenpleister (crepi) of steenstrips? Steenstrips zijn verkrijgbaar in honderden verschillende vormen, formaten en kleuren – elk met een ander prijskaartje. De gekozen afwerking heeft dus een invloed op het totaalbedrag.
#3: dikte van de isolatie
Dikkere isolatie betekent minder warmteverlies. Maar het maakt de gevelisolatie duurder. Gelukkig zal deze investering zich na verloop van tijd terugbetalen door een besparing op uw verwarmingskosten.
Let op: vaak legt de EPB-verslaggever een minimumdikte op om aan de energienormen te voldoen.
#4: kleur van de afwerking
Zuiver wit, ecru, grijs of een betonlook; onze siliconenpleister is verkrijgbaar in duizenden kleuren. Zelfs motieven zijn mogelijk. Weet wel dat er prijsverschillen zijn tussen de diverse afwerkingen.
#5: gladheid van de afwerking
Daarnaast zal de gladheid van de afwerking de prijs van uw gevelisolatie bepalen. Een zeer fijne afwerking is arbeidsintensiever, wat zich vertaalt in een hoger prijskaartje. Een iets ruwere gevelpleister is goedkoper.
#6: extra’s
Tenslotte zijn er in de meeste projecten nog een paar extra’s nodig, zoals:
- Plinten
- Dorpels
- Dakrandprofielen
- Stellingen
- …
Zaken zoals het daktype (plat/schuin), het aantal deur- en raamopeningen en de bereikbaarheid van de gevel spelen allemaal een rol.
Wat krijgt u in ruil?
Wanneer u gevelisolatie prijzen gaat vergelijken, is het belangrijk om een correcte vergelijking te maken en te weten wat u in de plaats krijgt. Graag sommen we onze troeven nog eens op:
- Een ruime ervaring, gebaseerd op 600+ projecten
- Deskundig advies op maat zodat u de juiste keuzes maakt
- Totaalprojecten waarbij we alle werken zelf uitvoeren
- Controle met warmtebeeldcamera na de isolatiewerken
- Snelle uitvoering voor minimale overlast
- Erkend isolatiebedrijf met de nodige certificaten
Vraag uw gevelisolatie prijs op maat
Benieuwd hoeveel het na-isoleren van uw gevel kost? Vraag dan snel een offerte via onze website. Offerte-aanvragen zijn gratis, zonder verdere verplichtingen.